By 23. oktober 2012 0 Comments

Reguleringsjagt

Det er nok et temperaments spørgsmål om regulering på skovduer er jagt eller regulering, men jeg kalder det reguleringsjagt – så er jeg rimelig dækket ind.

Jeg fik heldigvis mulighed for at komme på “reguleringsjagt” på skovduer ved lufthavnen i Kastrup, hvor der eksisterer en særlig bekendtgørelse, om at skovduer må reguleres per 1. august uden forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen.

Jeg var selvfølgelig på reguleringsjagt den 1. august i år, sammen med 2 jagtkammerater, når vi nu havde denne unikke mulighed. Vi var placeret naturlige skjul i to levende hegn under 100 meter fra landsbanerne, og kunne nyde flyvene lette ind over skjulet, ikke særlig mange meter oppe.

Her sidder jeg i skjulet og nyder solopgangen, som samtidig giver tegn til, at årets “duereguleringsjagt” er skudt i gang.

Solopgang og reguleringen er skudt i gang

Det blæste ikke så meget, som vi gerne ville have det skulle. Vejret var fint og klart, men duerne slog generelt ikke på lokkerne og fløj højt.

Jeg anvendte en duekarrusel med lokkefugle, og det hjælp da jeg fik slukket denne. Så ville duerne bedre ned, men mange kom stadig for højt og uden for skudafstand. Vi skød 6 duer i alt men kunne høre at der i nærheden blev skudt flere hundrede skud, sikke et duetræk de har haft denne “premiere” morgen.

Vi har ved flere lejligheder talt med personalet på den anden side af hegnet til lufthavnen, som kun er taknemmelige for den hjælp de lokale jægere yder for at holde duebestanden nede.

Lad os håbe duejagten snart begynder på et fornuftigt tidspunkt, fx. 1. september.

Dagens udbytte blev 6 stk. skovduer.
Dagens udbytte
Knæk og bræk for bedre jagttid på duer.
Morten
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (5 votes cast)
Reguleringsjagt, 9.4 out of 10 based on 5 ratings
Posted in: Duejagt historier

Post a Comment