By 1. november 2012 4 Comments

Duernes jagttid

Mange kan sikkert stadig huske dagene op til den 1. august, som gik med forberedelse og observationerne af duernes trækruter, så skjulet kunne placeres optimalt. Og ikke mindst alle timerne i skjulet i korte ærmer og sommertøj med misundelige blikke på naboens nyhøstede marker, som duerne som regel elsker at slå på.

Men der var ikke noget, som når de første duer valgte at slå på ens lokkere og ikke mindst når årets første due var i hus. Ja det var tider, og det er tvivlsomt om duejagten som vi husker den,  nogensinde kommer igen.

Jagttid på ringduen / skovduen

Dette var sidste gang muligt i 1994, hvor jagttabellen viste jagttid på ringduen fra 1. august til 31. december. Dette blev siden ændret til perioden 1. september til 31. januar, men i 2006 viste en undersøgelse at en stor del af duerne stadig ynglede i september og i henhold til Fuglebeskyttelsesdirektivet må fuglearter ikke jages i yngletiden.

Dette medførte at jagttiden blev indskrænket i 2007 til 1. oktober til 31. januar. Men en efterfølgende undersøgelse viste at duerne også ynglede i oktober, hvorfor jagttiden i 2010 igen blev indskrænket med begyndelse 1. november til 31. januar.

Sådan siger skovduen

Jagttid på tyrkerduen

Tyrkerduens jagttid har mere eller mindre fulgt udviklingen hos skovduen. Frem til 2004 måtte den jages fra 1. september til 30. november, men dette blev flyttet en måned i 2006 frem til 1. oktober til 31. december.
Jagttiden blev igen ændret i 2007 til begyndelse 1. november til 31. december, som er den gældende jagttid.

Jagttiden for tyrkerduerne er ligeledes rykket, da de sagtens kan yngle langt inde i efteråret og oftest senere end skovduerne.

Tyrkerduer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Duernes jagttid, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
Posted in: Duejagt

About the Author:

Vi skriver om duejagt og kommer med gode råd til nye - såvel som erfarne duejægere. Duejagt.dk - Duejægerens ABC.

4 Comments on "Duernes jagttid"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. H. Nielsen siger:

  Vil gerne vide, om det er tilladt i private villahaver at skyde (ofte også anskyde, uden at dræbe) duer af forskellig art med luftgevær, kaliber ukendt. – på alle tider af året – for det gør min nabo.

 2. duejagt siger:

  Nej, det er ikke tilladt at skyde duer i en privat villahave.

 3. Niels Jacob siger:

  Duer er meget støjende i villa haverne ( jeg ha 5-8 stykker svirrende omkring) , hvor de æder afgrøder og forstyrrer min søvn om morgenen med trampolin hop på min tagantenne. Hvorfor kan man ikke plaffe et par stykker for at komme uvæsenet til livs , nu inden æggene udklækker?

 4. Søren T. siger:

  Hvis der er tale om tamduer/byduer, så hører de under Lov om Mark og Vejfred. De anses som forvildet tamdyr og må reguleres året rundt uden tilladelse på privat grund. Man må gerne skyde med luftgevær på privat grund, hvis man sikre at man ikke er til fare for andre (ordentligt bagstop)- her er det Ordensbekendtgørelsen der er lovgrundlaget.

  Så, hvis det er tamduer, så må han godt skyde dem.

  Eftersom regulering af tamduer ikke anses for jagt, så sidder jeg her og bliver i tvivl om, om det kræver jagttegn og minimum kaliber 5,5 mm, som det gør når man driver jagt med luftgevær.

Post a Comment