By 22. august 2012 0 Comments

Duejagt

Duernes trækruter

Skyder man på duernes fouragereringsplads, skal man være opmærksom på, at duerne så ikke vil trække hertil de næste dage.

Derfor er det en fordel at placere sig under skovduernes “trækruter”. Det er de ruter i landskabet, som duerne foretrækker at flyve fra og til. Det drejer sig om æde-, drikke-, hvile- og overnatningspladser. Eksempler på trækruter kan være langs gærder, skovbryn og højspændingsledninger samt lavninger i landskabet, som ligger hensigtsmæssigt for duerne i forhold til hhv. æde-, drikke-, hvile- og overnatningspladser.

Skovduer i luften

Den optimale placering af skydeskjul er derfor under en trækrute, der ligger så langt fra ædepladsen, at duerne ikke kan høre skuddene.

Jagten ved drikkepladser kan være rigtig god i tørre perioder, hvor en enkelt lokker opsat i vandkanten kan gøre underværker. Men vær opmærksom på de jagtetiske regler om ikke at jagte vildtet, når det er presset af ekstreme vejrforhold.

Duetrækket

Duetrækket starter ved solopgang og strækker sig et par timer frem. Morgentrækket er mest koncentreret til ædepladserne. Det er morgenmaden, det gælder.

Trækket starter så igen ved 14-tiden, og er størst frem til 16-tiden, hvorefter det ebber ud frem til solnedgang. Trækket er mere spredt om eftermiddagen mellem æde-, drikke-, og hvilepladser. Hen i november og senere kan man dog ikke foretage en så skarp opdeling af træktidspunkterne.

Duerne trækker som hovedregel mod vindretningen. Det har den fordel, at man som oftest kan sidde i læ under duejagten!!

Godt duejagt vejr

Det bedste vejr til duejagt er sol og meget blæst, så er duerne mest tilbøjelige til at trække. I regnvejr trækker duerne overhovedet ikke. Det allerbedste duevejr man kan komme ud for er, hvor det har regnet hele dagen frem til om eftermiddagen. Så kommer der gang i trækket!

Dueskjul

Dueskjulet er som oftest et camouflagenet opsat i et gærde eller en remise, pyntet med den forhåndenværende vegetation, så skjulet falder i ét med omgivelserne.

Dueskjul af camoflagenet

Imidlertid er de nyeste former for camouflagetøj at foretrække frem for et skjul. Duerne ser ikke en, hvis man er iklædt f.eks. realltree-tøj. Men man skal være opmærksom på, at det ikke nytter kun at tage en jakke på. Man skal bruge hele udstyret i form af bukser, handsker og ansigtsmaske.

Der til kommer, at det er hurtigere af flytte skydeplads, hvis man ser at trækruten ligger et andet sted, end der, hvor man har fået placeret sig med sine lokkere.

Se gratis jagtfilm om duejagt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.9/10 (10 votes cast)
Duejagt, 7.9 out of 10 based on 10 ratings
Posted in: Duejagt

About the Author:

Vi skriver om duejagt og kommer med gode råd til nye - såvel som erfarne duejægere. Duejagt.dk - Duejægerens ABC.

Post a Comment